Wednesday, February 20, 2013

Guessing Game:Τί αποκαλύπτει το σπίτι μας για εμάς;

 Επιχειρήστε το στο δικό σας σπίτι ή απλά μαντέψτε σε ποιούς ανήκουν

 Παρόλο που το να κρίνουμε κάποιον από την εμφάνιση του αποτελεί «παράπτωμα»,  πολλές φορές εμπιστευόμαστε την πρώτη εντύπωση που σχηματίζουμε για τους άλλους, έτσι ώστε να καταφέρουμε να καταλάβουμε όσο το δυνατόν περισσότερα βασικά στοιχεία σχετικά με τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα τους. Είτε μέσω του τρόπου που ντύνεται κάποιος είτε από την διακόσμηση του σπιτιού του είμαστε σε θέση να καταλάβουμε ορισμένα από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον τρόπο ζωής και τον χαρακτήρα του. 
 Όπως η μόδα, έτσι και η διακόσμηση του σπιτιού μπορούν να μας αποκαλύψουν πολλά, καθώς η διακόσμηση αποτελεί μια μορφή έκφρασης, προβάλλει τις διαθέσεις μας, τις αξίες και τα ενδιαφέροντά μας. Δεν θα ήταν δύσκολο για κάποιον που επισκέπτεται το σπίτι μας να μαντέψει ακόμα και τις πολιτικές και θρησκευτικές μας πεποιθήσεις, την οικονομική μας κατάσταση ή τι μας αρέσει να κάνουμε τον ελεύθερό μας χρόνο. Οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούμε να μετατρέψουμε τα σπίτια μας σε προσωπικούς χώρους οι οποίοι αποπνέουν την δική μας αισθητική και δίνουν το στίγμα για το ποίοι είμαστε. Επιθυμούμε σπίτια άνετα, λειτουργικά που ακολουθούν τις τάσεις τις διακόσμησης, άλλα παράλληλα πάντα προσθέτουμε στοιχεία που μας αρέσουν και μας εκφράζουν.  
      Παρακάτω λοιπόν επιχείρησα να μαντέψω τι μπορεί να κρύβεται πίσω από ορισμένες εικόνες σπιτιών που βρήκα στο διαδίκτυο. Βέβαια, πρόκειται για απλές υποθέσεις και το πιο πιθανό είναι να μην αντανακλούν καθόλου την πραγματικότητα, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι ήταν μια ευχάριστη διαδικασία… 

Λουλούδια, girly και ζωηρά χρώματα και όμορφα μοτίβα χαρακτηρίζουν το σπίτι μιας νεαρής γυναίκας που ζει μόνη. Έντονα ρομαντική διάθεση, αγάπη για την διακόσμηση αλλά και την μόδα ίσως αποτελούν τα ενδιαφέροντά της. Οι επισκέψεις από φίλες και οι γυναικείες κουβέντες σίγουρα θα γεμίζουν το όμορφο αυτό καθιστικό

Η total λευκή διακόσμηση μας υποδεικνύει την ανάγκη για καθαριότητα και τάξη καθώς επίσης και ότι το σπίτι αυτό δεν έχει σίγουρα παιδιά ή κατοικίδια!Ένα μοντέρνο διαμέρισμα για αμετανόητους εργένηδες! Poster από κινηματογραφικές ταινίες και παιχνίδια δείχνουν πως ο ιδιοκτήτης αποζητά την παρέα των φίλων και τις βραδινές συγκεντρώσεις στο σπίτι, ενώ μάλλον δεν σκοπεύει να παντρευτεί σύντομα!

Τα κάδρα με οικογενειακές φωτογραφίες που γεμίζουν τον τοίχο του σαλονιού, μας κάνουν να φανταζόμαστε μια χαρούμενη και δεμένη οικογένεια που αποζητά την θαλπωρή του σπιτιού και ευχαριστιέται να μαζεύεται στο καθιστικό βλέποντας τηλεόραση ή παίζοντας παιχνίδια. Τα οικογενειακά κυριακάτικα τραπέζια είναι σίγουρα στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα.


Τα πολλά βιβλία και το ζεστό περιβάλλον μάλλον ανήκουν σε ένα ζευγάρι που αγαπά το διάβασμα και τα ταξίδια και αποζητά την ζεστασιά του σπιτιού παρέα με ένα καλό βιβλίο, ένα ποτήρι κρασί και ολονύχτιες συζητήσεις. Ιστορία, φιλοσοφία και πολιτική είναι πιθανό να αποτελούν λίγα μόνο από τα θέματα που μονοπωλούν τις συζητήσεις...   


Οι κρεμασμένες στον τοίχο κιθάρες, τα αυτοσχέδια ξύλινα σκαμπό και οι πρωτότυποι πίνακες μας δίνουν να καταλάβουμε πως το σπίτι αυτό σίγουρα ανήκει σε κάποιον με έντονη καλλιτεχνική διάθεση και ιδιαίτερη αγάπη για την μουσική.


Το υπνοδωμάτιο αυτό θα μπορούσε να ανήκει σε ένα ζευγάρι. Οι ήπιοι χρωματικοί συνδυασμοί και τα διαφορετικά κομοδίνα δείχνουν την ανάγκη του ζευγαριού να συμβιβάσει τις επιθυμίες του και τις ελευθερίες του, έχοντας ο καθένας τον προσωπικό του χώρο. 


Έντονα χρώματα, περίεργα και διαφορετικά μοτίβα και παράξενοι συνδυασμοί, υποδεικνύουν μια γυναίκα με έντονη προσωπικότητα που δεν φοβάται να το δείξει, χαίρεται την ζωή και ζει έντονα, ενώ η κοινωνικότητα αποτελεί το βασικό της χαρακτηριστικό.   
 
Το καθιστικό αυτό συνδυάζει την ανάγκη του ιδιοκτήτη του να ταιριάξει την κλασσική και συντηρητική του πλευρά με την μοντέρνα του διάθεση! 


Λεοντή Αντιγόνη 

No comments:

Post a Comment