Friday, April 5, 2013

ΕΝΑ ΣΟΦΙΣΤΙΚΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ



Δύο διαφορετικά στυλ, δύο διαφορετικοί κόσμοι, δύο διαφορετικοί σχεδιαστές εσωτερικών χώρων ο Patrick και η Dorothee ζουν σε ένα tres chic διαμέρισμα στο Παρίσι όπου έχει βρει εφαρμογή η αισθητική τους ακόμη και στη πιο μικρή λεπτομέρεια.


Patrick Gilles & Dorothée Boissier



Το σπίτι των δύο γνωστών interiors designers  Gilles & Boissiers αντανακλά την προσωπική τους αισθητική και με τον δικό τους σοφιστικέ τρόπο έχουν μιξάρει σύγχρονα και κλασσικά στοιχεία. Εκείνος έχει δουλέψει πλάι στο σχεδιαστή Christian Liaigre και εκείνη μαζί με τον πασίγνωστο Philippe Starck. Με έμφαση στις μινιμαλιστικές λεπτομέρειες έχουν διαμορφώσει μαζί ένα προσωπικό ύφος, πολύ χαρακτηριστικό καθώς έχουν συνδυάσει διαφορετικά στυλ. Το σπίτι έχει έκταση 300 τμ και στεγάζεται σ’ ένα κτίριο κλασσικής αρχιτεκτονικής της εποχής Haussmann την οποία το ζευγάρι έχει σεβαστεί απόλυτα διατηρώντας τις γύψινες διακόσμησεις, τις γαλλικές διπλές πόρτες στη σάλα και τις ξύλινες μπουαζερί. 

Ένα εξαιρετικό τραπέζι - κονσόλα από μαύρη γυαλιστερή λάκα και φυσικό χρώμα ξύλου, φιλοξενεί ένα σύγχρονο έρηο τέχνης και συνδυάζεται άψογα με το νεοκλασσικό ταμπουρέ.




Ένα ιδιωτικό –κομψό– ασανσέρ οδηγεί κατευθείαν στην εντυπωσιακή είσοδο του διαμερίσματος. Ήδη από το χολ γίνεται φανερή η προσωπική σφραγίδα του Patric και της Dorothée με το «Plein Soleil», ένα υπερμέγεθες φωτιστικό σε σχέδιο δικό τους – το ίδιο και η αγάπη τους για την τέχνη της φωτογραφίας. Όλα τα έπιπλα έχουν σχεδιαστεί από τους ίδιους και το πολυτελές σκηνικό που δημιουργείται, συμπληρώνουν έργα τέχνης, οικογενειακά κειμήλια και ευρήματα από υπαίθριες αγορές, όπως τα σουρεαλιστικά γλυπτά από ύφασμα που υπογράφει ο Christian Astuguevieille με τα γλυπτά του Joseph Monin, θείου του Patrick, και τις φωτογραφίες των Nadav Κander και Albert Watson.  Οι ψηλοτάβανοι χώροι επιτρέπουν στο φυσικό φως να μπαίνει άπλετο από τα μεγάλα παράθυρα δημιουργώντας το κατάλληλο περιβάλλον. Τα χρώματα που κυριαρχούν είναι ήπιων τόνων όπως το καφέ, το μαύρο και το λευκό.





A picture of a horse by Steven Klein, photo
«Μας αρέσουν τα πράγματα που δεν είναι όπως ακριβώς  φαίνονται, γι' αυτό και η κουζίνα μας μοιάζει περισσότερο με καθιστικό», επισημαίνουν. Τα έπιπλα είναι σε στυλ Λουδοβίκου 16ου κι ένας ιμπρεσιονιστικός πίνακας κοσμεί τον τοίχο, ενώ το ψυγείο κρύβεται πίσω από ένα ντουλάπι.






 Στην κρεβατοκάμαρα επικρατούν οι ήπιοι τόνοι και το λευκό χρώμα στους τοίχους, στο δάπεδο και στα περισσότερα έπιπλα. Ένας μπαρόκ καθρέπτης τεραστίων διαστάσεων κοσμεί τον τοίχο πάνω από το εξαιρετικό τζάκι και δένει αρμονικά με το καπιτονέ ανάκλινδρο δίπλα.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ




No comments:

Post a Comment