Friday, April 19, 2013

SWEET EASTER: Η Πασχαλινή διακόσμηση φτιάχνει γιορτινή ατμόσφαιρα στο σπίτι!

Οι γιορτές πλησιάζουν, ο καιρός αρχίζει και γίνεται ολοένα και πιο ηλιόλουστος και το DECOlife είναι εδώ για να σας εμπνεύσει και να σας παροτρύνει να φέρετε το Πάσχα ακόμη πιο κοντά σας! Αυτή την εποχή οι περισσότεροι δεν συνηθίζουν να στολίζουν το σπίτι τους όπως τα Χριστούγεννα που όλοι τρέχουμε να αγοράσουμε δέντρο, στολίδια κτλπ. Οι Πασχαλινές ημέρες γίνονται ακόμη πιο ευχάριστες αν φτιάξουμε μια όμορφη γωνιά μέσα στο σπίτι με ψάθινα καλαθάκια, πολύχρωμα αυγά, πρασινάδες και ανθισμένα λουλούδια που να μας θυμίζουν ότι οι «διακοπές» είναι πολύ κοντά…


Μερικά κλαδιά τοποθετημένα μέσα σε ένα ξεχωριστό κασπώ ή σε ένα διαφανές βάζο μπορούν να φιλοξενήσουν κρεμασμένα αυγά βαμμένα ή ζωγραφισμένα από εσάς και την οικογένειά σας. Επιλέξτε λευκά, καφέ ή και χρωματιστά κλαδιά και κινηθείτε ανάλογα και στις αποχρώσεις που θα έχουν τα αυγά σας είτε είναι αληθινά είτε διακοσμητικά. Μια τέτοια σύνθεση συνοδεύει άψογα και το Πασχαλινό σας τραπέζι το Μεγάλο Σάββατο εντυπωσιάζοντας όλους τους καλεσμένους σας.
Μια εύκολη λύση είναι τα ψάθινα καλαθάκια, που θυμίζουν φωλιές, περιτυλιγμένα από κορδέλες ή πρασινάδες και στο εσωτερικό τους τοποθετημένα αυγά σε διάφορα σχέδια και χρώματα. Κρεμάστε τα από την οροφή της κουζίνας σας με ένα όμορφο σπάγγο ή μια ιδιαίτερη κορδέλα και δημιοργήστε ένα γιορτινό σκηνικό διαφορετικό από τα άλλα.
Αντίστοιχο ρόλο μπορούν να έχουν και μερικά κασπώ, ξύλινα, κεραμεικά ή μεταλλικά για ένα πιο σύγχρονο αποτέλεσμα. Αν βρείτε κασπώ σε πολύ μικρό μέγεθος τοποθετήστε εκεί το αυγό για τον κάθε καλεσμένο σας και αφήστε τα να πάρουν τη θέση της συνηθισμένης αυγοθήκης.Το Πάσχα φέτος είναι από τις λίγες φορές που ημερολογιακά είναι αρκετά αργά αλλά και πιο κοντά στο καλοκαίρι. Φτιάξτε λοιπόν πολύ όμορφες συνθέσεις από όλα τα λουλούδια της εποχής και στολίστε το Πασχαλιάτικο τραπέζι σας γεμίζοντάς το με βαζάκια σε διάφορα μεγέθη και χρώματα και προσθέτοντας σε αυτό extra χρώμα !!!!
Tip: Γράψτε πάνω σε κάθε αυγό το όνομα που αντιστοιχεί σε κάθε μέλος της παρέας!Μια ακόμη πολύ εύκολη και γρήγορη επιλογή για το τραπέζι σας, είναι να τοποθετήσετε μέσα σε μεγάλα διάφανα βάζα αυγά στα χρώματα που επιθυμείτε και ένα μεγάλο κερί από πάνω για να κάνετε την ατμόσφαιρα περισσότερο ειδυλλιακή. Συνεχίστε τυλίγοντας με μία κορδέλα πάνω στο βάζο, στην εξωτερική του επιφάνεια, τέσσερα ζουμπούλια ή άλλα άνθη της επιλογής σας…. Το αποτέλεσμα θα είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό!Αν θέλετε να αποφύγετε τα αυγά από τη γιορτινή διακόσμηση του σπιτιού σας επιλέξτε την πρόταση της παραπάνω φωτογραφίας. Ένα καλάθι από κλαδιά που παραπέμπει σε φωλιά πτηνών εκτελεί χρέη ανθοστήλης καθώς μέσα σε αυτό έχουν τοποθετηθεί πολλά ανθισμένα λουλούδια διαφορετικών τύπων. Δίνει χρώμα και το απαραίτητο στυλ για τις γιορτές μέσα στο χώρο σας…Συνδυάστε τα χρώματα των αυγών με τα λουλούδια που θα έχει το βάζο δίπλα τους. Έντονα χρώματα, γυαλιστερά ή ματ αλλά και παστέλ αποχρώσεις, που φέτος αποτελούν και τάση σε όλους τους τομείς, είναι μερικές από τις επιλογές σας. Ένας όμορφος ξύλινος, χρωματιστός ή διάφανος δίσκος μπορεί να συμπληρώσει το σκηνικό.
No comments:

Post a Comment