Friday, May 10, 2013

Πέννες και πικάντικες γαρίδες με παρμεζάνα!!


Το DECOlife σας μαγειρεύει πέννες με γαρίδες, παρμεζάνα και πικάντικη σάλτσα!!!



Υλικά για 2-4 άτομα

500 γρ. αποφλοιωμένες γαρίδες 

1/3 της κούπας ελαιόλαδο

1/4 του φλιτζανιού τυρί παρμεζάνα τριμμένο

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2 κουταλάκια του γλυκού μαύρη ζάχαρη

2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα σόγιας

1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι

2 φλιτζάνια πέννες ολικής αλέσεως

φρέσκο κρεμμύδι



Σε ένα μπολ, χτυπήστε ελαφρά το ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, τη μαύρη ζάχαρη, τη σάλτσα σόγιας, το σκόρδο και το κόκκινο πιπέρι μαζί. Προσθέστε τις γαρίδες σε μια σακούλα ziplock, ρίξτε από πάνω τη μαρινάδα και στη συνέχεια, με την σακούλα σφραγισμένη, ανακινήστε την καλά. Έπειτα τοποθετήστε τη σακούλα στο ψυγείο να μαριναριστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά, μέχρι και 2-4 ώρες. Αν θέλετε μπορείτε να την αφήσετε στο ψυγείο όλη τη νύχτα! Όσο περισσότερο μαριναριστούν οι γαρίδες τόσο πιο έντονη θα είναι και η γεύση τους.


Όταν η μαρινάδα είναι έτοιμη, βάλτε το νερό να βράσει σε μια μεγάλη κατσαρόλα και μαγειρέψτε τις πένες. Όσο  τα ζυμαρικά βράζουν,  ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις γαρίδες και την μαρινάδα μέσα στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι οι γαρίδες να πάρουν χρώμα (περίπου 4 λεπτά) ανακατεύοντας. Προσέξτε να μην τις παραψήσετε! Μόλις οι γαρίδες έχουν βράσει, προσθέστε τις πένες στο τηγάνι, αφού τις έχετε στραγγίσει και ανακατεύετε πολύ καλά. Προσθέστε από πάνω επιπλέον λίγη παρμεζάνα και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και στη συνέχεια να σερβίρετε...



Καλή μας όρεξη!!!

Τζωρτζίνα & Αντιγόνη



2 comments:

  1. Delicious post!!! would you like to follow each other with GFC and Bloglovin?
    Besos, desde España, Marcela♥

    ReplyDelete
  2. Thank you Marcela! <3
    i follow you on bloglovin!
    Lovely greets,
    Georgina & Antigoni

    ReplyDelete